POROČILO : DELOVNA AKCIJA 2

Poročilo delovna akcija 2                                                                                                      03.06.2023

 

Delovne akcije se je udeležilo 20 ribičev. Akcija je potekala v Trojici, Pernica 1, Radehova in pri ribiškem domu.

1 skupina: Vodja: Kos Davidà dela pri jezeru Trojica

Na nasipu (na strani vtoka Velke v jezero) smo pričeli urejati ribolovna mesta. Odstranjevali smo prekomerno zarast grmičevja. Veje smo sočasno zmleli, tako da je zadeva v celoti urejena. V času 5 delovnih ur smo uspeli urediti 2 ribolovni mesti.

 

2 skupina: Vodja: Fras Danijel à dela pri jezeru Pernica 1

Dodani del poročil –  Danijel Fras:

Ob jezeru Pernica 1 na nasipu ob avtocesti se je uredilo 5 lovnih mest od iztoka iz jezera do mirne cone. Na vseh mestih je prostora za 2 ribiča, od vsakega lovnega mesta je tudi urejena dostopna pot do ceste na nasipu. V eni individualni akciji bo še potrebno iti z čolnom in odstraniti veje iz vode, ki jih sedaj nismo dosegli.

Nabrali smo tudi 2 vreči smeti, ki jih je eden od članov odpeljal na parkirišče v Radehovi kjer so že nastavljene smeti. Na delovni akciji smo uspeli realizirati zadane cilje za ta dan. Trajala je 4 ure.

3 skupina: Vodja: Lorenčič Ivanà dela pri jezeru Radehova

Pobarval se je most pri vtoku Globovnice v jezero. Menjava tečajev na rampi in barvanje. Dokončno se je porabil šoder na novih ribolovnih mestih, ki je ostal od prejšnje delovne akcije in sanacija pešpoti od plaza.

Delo je trajalo 5-6ur.

 

4 skupina: Vodja: Mlinarič Marjanà dela pri ribiškem domu

Pri ribiškem domu se je uredila okolica. Delo je trajalo 6 ur. Obrezovanje odvečnih vej pri potoku, obrezovanje grmičevja pri RD, košnja okolice, čiščenje.

Poročilo propravil: David Kos.

IMG_20230603_111633Pernica2 _Pernica2Resized_20230606_141334(1) Resized_20230606_141306