POMLADANSKA ČISTILNA AKCIJA RIBIŠKE DRUŽINE PESNICA–LENART 2016

Vsakoletna pomladanska čistilna akcija je potekala v soboto, dne 2. aprila 2016. Na akcijo je bilo vabljenih 150 članov naše RD. Vabilu se je odzvalo 100 članov, na lastno pobudo se je pridružilo še 13 članov in ostalih občanov. Skupaj z organizatorji  je torej na akciji sodelovalo 120 ljudi.

Udeleženci so bili razdeljeni v 12 skupin, ki so prečesale in počistile cca. 70 km obal jezer Radehova in Sveta Trojica, reke Pesnice in potokov, tudi jezera Komarnik in hrastovških ribnikov. Zbrane so bile 104 vreče odpadkov, kar je nekaj manj kot prejšnje leto (139). To je zagotovo rezultat sprotnega čiščenja tekom celega leta in pozitivnejšega odnosa do narave. Največ odpadkov je bilo zbranih na relacijah CPM Pesnica do Zgornje Kungote in Svečinski potok ter Pesnica od Zgornje Kungote do Jurija.  

Na območju Občine Lenart je čistilna akcija potekala pod pokroviteljstvom Občine Lenart, k temu pa se je pridružila tudi Občina Sveta Trojica. Obe občini sta zagotovili vse, kar je potrebno za uspešno izvedbo akcije. Zagotovili sta vreče za odpadke, toplo malico in pijačo za vse udeležence, na koncu pa sta poskrbeli še za odvoz zbranih odpadkov. Takšnega vzornega sodelovanja si ribiči želimo tudi v bodoče. Tudi Občini Pesnica in Zgornja Kungota sta poskrbeli za odvoz odpadkov na svojem območju.   

Nekaj slik »s terena« si lahko ogledate na naši spletni strani v galeriji