EKIPA LKO NA 20. SVETOVNEM PRVENSTVU V SRBIJI_ODLIČNA UVRSTITEV

1 od 131

SP2018

Slovenska reprezentanca RZS za LKO 2018 je na 20. svetovnem prvenstvu v Beogradu osvojila 7. mesto med 27. državami.

Tekmovalni krapolov postaja v svetu vse bolj popularen, kar potrjuje iz leta v leto večje število sodelujočih reprezentanc. Letošnjega prvenstva v Beogradu se je udeležilo kar 27. reprezentanc, katerih cilj je bil v veliki večini enak – osvojiti naslov svetovnega prvaka za leto 2018.

Letošnja reprezentanca je delovala složno in v dobrem tekmovalnem duhu. Čeprav smo bili zaradi  znanih razlogov letos še posebej omejeni s finančnimi sredstvi, nam po zaslugi vodje reprezentance ni manjkalo ničesar. Bivanje je uredila v simpatični hiši na Savskem nasipu v bližini Ade Ciganlije, skrbela je, da ni bil nihče od reprezentantov lačen in žejen, ves čas je bila prisotna na tekmovalni trasi, nič ni prepustila naključju. Vsi smo bili sproščeni in vsak se je zavedal svoje vloge v reprezentanci. Cilj vseh reprezentantov je bil enak – s skupnimi močmi privesti reprezentanco na sam svetovni vrh!

Po žrebu startnih mest smo bili polni pričakovanj, kajti žreb ni bil slab. Imeli smo eno odlično, eno dobro in eno povprečno tekmovalno mesto. Vedeli smo, da se ne bo lovilo veliko rib, pričakovali pa smo vsaj po enega krapa v vsakem sektorju. To naj bi bilo dovolj za vrh, kar pa se žal ni zgodilo. Kot sem že napisal, ni nam manjkalo znanja ali kvalitetnih vab, manjkalo je nekaj več sreče.

Zapisal: Aleksander Poš.

image002