3. TEKMA LKO-ZMAGA EKIPE RD PESNICA LENART-POROČILO

RIBNIK Bana, 3. tekma DP RZS v LKO 2018

Zlata medalja ekipi RD PESNICA LENART

Zlato medaljo na 3. tekmi za naslov državnega prvaka v letu 2018, je osvojila ekipa RD Pesnica/Lenart. Tekmovalci Dejan Mlakar, Sandi Poš in Željko Pušnik so uspeli uloviti 55 krapov, katerih skupna teža je znašala 195.875 g.

Izvajalka tekme RD Slovenska Bistrica

Na ribniku Bana se izvaja ribolov krapov in amurjev na način ujemi in spusti. Voda je v kraparkem žargonu dokaj “težka”, čeprav krapov v njej ne manjka. Ribiška družina Slovenska Bistrica, izvajalka 3. tekme DP RZS v LKO 2018 skrbi, da je v ribniku zadostno število zdravih rib, predvsem krapov.

Skupna teža ulova na tej tekmi, je znašala več kot 530 kilogramov. Najtežjega krapa je uspel uloviti Dejan Mlakar, član RD Pesnica/Lenart. Lep in zdrav krap luskinar, ki je tehtal 13.425 g, je bil izpuščen takoj po tehtanju nazaj v vodo.

Tekmovalni prostori so bili očiščeni, trasa je bila postavljena na način, ki je omogočal vsem ekipam enakovreden ribolov. Tekmovanje je potekalo skladno z veljavnimi pravili RZS. Vsi sodelujoči tekmovalci so se trudili doseči dober rezultat. Z vsako ulovljeno ribo smo ravnali spoštljivo in humano, tehtalci pa so skrbeli, da so bile vrnjene v vodo v najkrajšem času po ulovu.

Zapisal: Aleksander Poš

DSC06836